Літієві батарейки CR 123A: в чому їх особливість

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Завдяки відмінним експлуатаційним показникам, відсоток літієвих батарей на ринку постійно збільшується. Не дивно, що зросла і різноманітність самих пристроїв. Одним з найпопулярніших варіантів являється елемент живлення CR 123a.

Особливості АКБ

Погодьтеся, різних видів акумуляторів та батарейок сьогодні існує настільки багато, що розібратися в них складно навіть професіоналу. Найбільш поширеним типом серед літієвих елементів живлення (їхнє маркування — літери cr) являються літієві батарейки CR 123a. Їх корпус являється компактним та обтягується в гарну етикетку. Даний пристрій виробляють з літієвим електролітом. Він вогнестійкий, тому елемент живлення можна безпечно використовувати та перевозити.

Якщо вам потрібна літієва батарейка CR 123A, проте ви не знайшли АКБ з таким маркуванням — не засмучуйтесь. Існує багато аналогів, котрі нічим не відрізняються від даного типу. Нижче вказані найпоширеніші з них:

  • 16340 (важливо, щоб напруга була на 3v);
  • 123А;
  • CR 17335;
  • DL 123A.

Багато користувачів також часто запитують чи можна заряджувати літієві батарейки CR 123a? Ви зможете поповнити АКБ новою енергією за однієї умови — придбайте акумуляторний різновид. Простий елемент живлення являється одноразовим.

Переваги елементу живлення

Літієва батарейка CR 123A використовується для багатьох пристроїв. Це може бути ліхтарик, лазерна указка, коліматорний приціл, факели та різноманітні електронні інструменти. Можна сказати, що вона являється одним з довговічних і найпотужніших елементів живлення. Сьогодні все частіше ми використовуємо електронні пристрої, для функціонування котрих потрібно чимало енергії. Кому приємно буде, коли заряд батареї фотокамери дуже швидко закінчується? Якщо Ви придбаєте батарейки літієві CR 123A, про такий неприємний момент, як розрядження можна забути надовго. І це не єдина перевага, котру дасть Вам даний вид АКБ. А саме:

— тривале зберігання — без використання елемент живлення можна експлуатувати до 10 років;

— можна використовувати при температурі до -30 С0;

— ризик витоку електроліту майже відсутній;

— даний виріб може функціонувати без перерви при навантаженні від 10 до 20 мА;

— ємність одного АКБ сягає 1400 мАг.

Отже, можна зробити висновок, що батарейка CR 123A літієва являється оптимальним співвідношенням якості, надійності та чудових енергетичних характеристик.

Джерело: https://primetrade.com.ua/