Як вибрати павербанк потрібної місткості? Скільки мАг потрібно для того чи іншого пристрою

Кількість мАг вашого Power Bank визначає, як часто ви можете заряджати смартфон, планшет або ноутбук. Через втрати енергії та перетворення напруги фактична місткість павербанка становить приблизно 2/3 від заявленої виробником. Це ускладнює вибір. Магазин AVIC пропонують розібратися з цим питанням, щоб ви легко підібрали варіант, відповідний особистому запиту. 

Що таке мАг? 

Місткість батареї оцінюється в міліампер-годинах (мАг), що є «обсягом, необхідним для пропускання одного міліампера електричного струму протягом однієї години». Чим більше міліампер-годин, тим більше енергії має акумулятор, щоб продовжувати заряджати мобільні пристрої. 

27000-30000 мАг: кілька пристроїв 

Батареї такої місткості фактично мають 18 000 міліампер-годин, чого вистачає для заряджання кількох пристроїв. Це кращий вибір, якщо ви хочете заряджати ноутбук, робочий смартфон і приватний пристрій. Великі акумулятори завжди мають кілька портів USB для одночасного заряджання. Якщо вважати, що сучасні смартфони мають акумулятор 3500-5000 мАг, то накопичувач енергії зможе зарядити їх 6-8 разів. Тобто, щодня під час тижневого походу! Або ж поділіться зарядкою з друзями на фестивалі. 

20 000 міліампер-годин для заряджання ноутбуків та планшетів 

Акумулятори планшетів мають місткість від 6000 мАг (iPad Mini) до 11 000 (iPad Pro). Середній показник становить 8000 міліампер-годин, що також стосується ноутбуків. Повербанк на 20 000 мАг фактично маємісткістьь 13 300 мАг, що дозволяє заряджати планшет і ноутбук принаймні 1 раз. А планшет з маленькою батареєю – 2 рази. Якщо ж у вашому розпорядженні, наприклад, MacBook Pro з діагоналлю 15 і 16 дюймів, для його зарядки знадобиться повербанк принаймні 27 000 міліампер-годин.

10 000 мАг – зарядіть смартфон 1-2 рази

Повербанк місткістю 10000 має фактичну місткість 6660 мАг, що дозволяє заряджати більшість смартфонів приблизно 1,5 раза. А більш ранні моделі з батареєю 2000-4000 міліампер-година – 3 рази. Подивіться, яка місткість накопичувача енергії у вашого мобільного. Якщо окрім смартфона хочете заряджати ще й навушники чи букрідер, 10 000 міліампер-годин також хороше рішення. Усього за 999 грн в магазині AVIC можна купити повербанк IRONN Magnetic Wireless. Пристрій підтримує магнітну зарядку, заряджає iPhone та телефони Android, оснащений системою захисту від перегріву та може працювати з 3 гаджетами одночасно!

5000mAh: зарядіть смартфон 1 раз

2/3 від 5000 мАг – це, приблизно, 3330 міліампер-годин. Отже, такий пауербанк не зможе повністю зарядити акумулятор нових смартфонів. Максимум, підзарядити до певного рівня. 

Скільки часу потрібно, щоб зарядити смартфон?

Ваш смартфон підтримує швидку зарядку? Виберіть повербанк IRONN Magnetic Wireless 10000mAh з підтримкою даної функції. Айфони, починаючи з 8 покоління, підтримують Power Delivery. Використовуючи IRONN, ви зможете відновити рівень енергії акумулятора на 55-60% протягом півгодини. Телефони, що не підтримують швидкого заряджання, заряджаються в два рази довше. 

Де купити повербанк? 

Незалежно від потужності портативного блоку живлення, ви можете бути впевнені, що на AVIC.UA є безліч варіантів, що задовольнять ваші потреби. Тут і моделі для зарядки ноутбука, живлення роутера, так і Power Bank бренду IRONN – на кожен день місткістю 10000 мАг, що має кишенькові розміри. Щоб залишатись на зв’язку протягом дня – це те, що треба. Замовити повербанк можна за ціною усього 999 грн (вартість на жовтень 2023). Або ж вибирайте інші портативні зарядки з доставкою по Україні.